Is er een christelijke ethiek? - Ghoos, Jozef (Averbode Altiora, 1982)
De titel van dit boek is een vraag, die tegenwoordig nogal eens gesteld wordt. De auteur onderzoekt de ontwikkelingen, die vanuit de stoere klassieke moraal-theologie tot deze recente problematiek hebben geleid; en hij peilt naar de juiste betekenis van deze vraag over een christelijke ethiek. (Bron: covertekst)
Keywords: 241 <036> -- Moraaltheologie. Theologische ethiek--Gidsen. Inleidingen