Verhalen van een verslagen god het bijbelboek Judit contextueel gelezen. - Van Den Eynde, Sabine; Van Belle, Gilbert; Van Oyen, Geert; Noël, Filip; De Baerdemaeker, Josse (Averbode Altiora, 2005)
Het bijbelboek Judit vormt de inspiratiebron voor dit boek dat een dubbele doelstelling heeft. Enerzijds biedt het, via de bespreking van een aantal belangrijke thema's, een inleiding in het boek Judit. Vragen als 'Wie is er god in onze samenleving?; 'geweld en tegengeweld?'; 'de rol van de vrouw?'; 'religie en geweld?'... komen hierbij aan bod. Anderzijds wil het boek ook uitnodige tot een contextuele lezing van het bijbelboek in groep. Elk hoofdstuk kan het uitgangspunt vormen voor een bijeenkomst in groep. (Bron: covertekst)
Keywords: 222.8 -- Tobit. Judit. Ester. Esther