Volwassenenvorming een integrale en integratieve benadering. - Stevens, Jef.; Lauri, Peter (Leuven LannooCampus, 2005)
In dit boek geeft de auteur een grondig inzicht in het leren van volwassenen en in de wijze waarop aan dat leren optimale kansen kan worden gegeven. Hij ontwikkelde een eigen visie en praktijk. Zijn benadering is het best te karakteriseren als integraal: alle aspecten mee verrekenend, en integratief: gericht op een zo groot mogelijke integratie of heelheid bij de betrokkenen. Steeds wordt een leren-met-de-gehele-persoon beoogd. Dat perspectief kan vooral in vormingsprogramma's van lange duur, maar niet enkel daar, bewust worden vastgehouden. In ons westers leef- en werkklimaat is een dergelijke benadering eigenzinnig, ja zelfs tegendraads te noemen, omdat zij ingaat tegen eenzijdige klemtonen die momenteel courant worden gelegd (in de vele 'functionele' opleidingen die worden aangeboden).
Keywords: 374.7 -- Education permanente. Permanent education. Volksontwikkeling. Vormingswerk voor volwassenen nen