De paasevangeliën verhalen rond een gebeurtenis. - Kremer, Jacob; Krol, J. (Boxtel KBS (Katholieke Bijbelstichting), 1979)
De auteur presenteert een diepgaande en toch goed leesbare interpretatie van de paasevangeliën zoals ze door de vier evangelisten overgeleverd zijn. In de inleidende hoofdstukken zijn de overlevering en het moderne verstaan bijeen gebracht in de discussie over de volgende aspecten : de veelvuldige verkondiging van de verrijzenis in de oerkerk - de nieuwere en jongste discussie rond de paasboodschap - hoe de paasboodschap tegenwoordig wordt doorgegeven.
De verklaringen volgen een vast schema : tekstverklaring, redactie en traditie, betekenis voor de lezer. In de paragraaf over de betekenis voor de lezer geeft de auteur niet zonder meer een toepassing of actualisering, maar trekt hij de lijnen van de geschiedenis op verantwoorde wijze door naar de moderne lezer.
Keywords: 225*5 -- Laatste avondmaal. Proces van Jezus. Lijden. Kruisiging