Vier culturen van educatie expert, ingenieur, profeet, communicator. - Leirman, Walter (Leuven Garant, 1993)
De paradoxen van opvoeding en vorming - De expert-cultuur van educatie: kennis schept macht over het leven - De ingenieur-cultuur van educatie: handelingsgerichte vorming verandert de wereld - De profetische cultuur van educatie: de pelgrimstocht naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde - De communicatieve educatiecultuur: bestaan is communiceren, leren is dialogeren - Een klaverblad van vier culturen? - Literatuur
Keywords: 37 -- Opvoeding en onderwijs --(algemeen)