Zin in gezin kan levensbeschouwing de duurzaamheid van gezinsrelaties bevorderen? - Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen partner in de Hogeschool-Universiteit Brussel - HUB; Dewispelaere, Joris; El Ouali, Mohamed; Grommen, Ria.; Kunneman, Harry; Maex, Edel.; Marcoen, Alfons; Palmboom, Ger; Raes, Piet.; Van Crombrugge, Hans.; Van Ranst, Nancy; Walravens, Else.; et al. (Tielt Lannoo, 2008)
Menselijke relaties zijn kwetsbaar. Vandaag lijken ze meer dan ooit onder druk te staan. Een groot aantal partnerrelaties strandt, ouder-kindrelaties worden complexer. Door de vergrijzing van de bevolking neemt de nood aan zorg voor ouderen toe. Zin in gezin onderzoekt hoe levensbeschouwing en zingeving ons kunnen inspireren in onze liefdesrelaties, in de opvoeding van onze kinderen en in de zorg voor onze ouders. Dit boek is een initiatief van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en bevat bijdragen van Joris Dewispelaere, M’hamed El Ouali, Ria Grommen, Harry Kunneman, Edel Maex, Alfons Marcoen, Ger Palmboom, Piet Raes, Hans Van Crombrugge, Nancy Van Ranst, Else Walravens en Walter Weyns. De kunstwerken van Johan Clarysse werpen een eigenzinnige en intrigerende blik op de thema’s die in Zin in gezin aan bod komen.
Bevat literatuurlijst
Keywords: 253:392.3 -- Pastoraal in gezin en familie. Pastoraal bij echtscheiding