De mensheid op een kruispunt tweede rapport aan de Club van Rome. - Mesarovic, Mihailo; Pestel, Eduard; Club van Rome. (Amsterdam Agon Elsevier, 1974)
De mensheid is aangekomen op een kruispunt - als de verkeerde weg wordt ingeslagen, gaat het mis. Zijn er nu nog acceptabele mogelijkheden om verder te gaan, te groeien (terugkeer is niet mogelijk) langs een goede weg? Het rapport antwoordt bevestigend: het is mogelijk mits de wereld de handen ineenslaat en men snel met een plan kom voor organische groei. (Bron: covertekst)