De vrouwelijke waarden in de theologie van Paulus. - Baston, Dominique; Bouwman, Gijs. (Averbode Altiora, 1981)
Dit boek is een hartstochtelijk pleidooi voor de herwaardering van het vrouwelijke in de theologie van het westerse christendom. De auteur laat bewust de vraag terzijde, of wat wij als vrouwelijk plegen te bestempelen aangeboren dan wel aangekweekt is, omdat dit voor de theologie geen verschil uitmaakt. Het gaat er hem alleen om, dat deze eeuwenlang onderdrukte vrouwelijke waarden in de christelijke theologie en in het kerkelijk leven de plaats krijgen waar zij recht op hebben.
Keywords: Bible. -- Criticism, interpretation, etc; Women -- Biblical teaching; 227.08 -- Paulinische theologie