Sterren aan de hemel. 1. - Geyskens, Emy; Veulemans, Sophie; Vervoort, Ninja; Noël, Filip; Janssen, Kolet; Geets, Edwin; Wouters, Jan 1961-; Bielen, Jos; Chion, Catherine; Heylen, Jan.; Galesloot, Eva; Van Reeth, Gitta; et al. (Averbode Averbode, 2012)
Thema's eerste leerjaar
Mag ik zijn wie ik ben? - Ik heb een lichaam met vele mogelijkheden... - ... maar ik kan niet alles - Brood - Ik voel mij vandaag zo ... - Liturgisch en pastoraal jaar - Verhalen over Jezus
Audio-cd voor de klas met liedjes in gezongen en instrumentale versie en met luisteroefeningen
De kinderbijbel "Verhalen van Jezus" kan als aanvulling gebruikt worden en bevat een 30-tal verhalen over Jezus of verteld door Jezus
In deze versie 4B van de handleiding voor het eerste leerjaar bieden we u als vierde onderwerp 'Brood' aan. Het is bedoeld als kennismaking met de eucharistie. Het Leerplan rooms-katholieke godsdienst schrijft dan ook voor om dit onderwerp aan bod te laten komen in het jaar dat de kinderen in uw bisdom hun eerste communie vieren. Als dat in het eerste leerjaar is, behandelt u dit onderwerp dus in het eerste leerjaar. In het tweede leerjaar komt dan het wisselthema 'Dragen en gedragen worden' aan bod.
LO
Keywords: Schoolbooks - Didactic material; Contains audio-visual material; 371.67 -- Leerboeken. Wetenschappelijk instrumentarium. Cartografische hulpmiddelen; 373.3 -- Lager en basisonderwijs