Nieuwkomers bij de bron : als de kerk naar jongeren luistert - Aerts, Lode (Antwerpen Halewijn, 2003)
Dit boek schetst concrete ervaringen van zo'n nieuwkomers bij de bron. Zo komt de lezer in contact met jongerentochten naar Compostela, met de aangrijpende liturgie in Taizé, met het sociale werk van de Antwerpse Sint-Egidiusgemeenschap, met het koor van de Universitaire Parochie te Leuven, met de Palmzondagtocht naar Brussel, met de aparte sfeer op de Wereldjongerendagen, met de bijbelse catechese via bibliodrama, met de gebedsweek in Leuven en Gent, met het Samuëlproject rond levenskeuzes, enzovoort. Deze praktische voorbeelden nodigen zowel jongeren als hun begeleiders uit tot verdere (jeugd)pastorale reflecties. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een serie vragen voor een groepsgesprek of voor individuele verwerking. (Bron: covertekst)