Koning op een ezel verhalen uit het Nieuwe Testament. - ter Linden, Nico 1936-2018; Jitta, Ceseli Josephus (Amsterdam Balans, 2005)
Koning op een ezel is een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar veel `grote mensen' kunnen er ook plezier aan beleven. Nico ter Linden is een meester in het dichtbij brengen van de Bijbel. In zijn fantasie schrijven Lucas en Matteüs na de dood van Jezus hun verhalen samen op, waaronder De verloren zoon, De barmhartige Samaritaan, De geboorte van Jezus, De bergrede en de verhalen over Zacheüs, Lazarus en Maria Magdalena.