Zonder God moeten vele woorden sterven grondslagen van christelijke spiritualiteit. - Van der Vloet, Johan (Gent Carmelitana, 2003)
Dit boek is een oproep om de vraag naar God opnieuw te stellen vanuit God zelf. Wat is Gods spiritualiteit? De zoektocht wordt een worsteling, die ieder mens mee kan voltrekken. In een toch door de tijd wordt de lezer meegevoerd op zoek naar God en uitgedaagd de confrontatie aan te gaan tussen de bronnen en zijn eigen spiritualiteit en deze van het christelijke avontuur. (Bron: covertekst)
Keywords: 248.1 -- Ascetische theologie