Toekomst voor verhalen en rituelen? Op het snijpunt van bijbel en geloofscommunicatie. - Kevers, Paul.; Maex, Joke (Leuven Acco, 2005)
Ritueel, verhaal en geloofscommunicatie zijn nauw met elkaar verbonden. Het leven confronteert mensen met vragen naar zin en betekenis en als antwoord worden verhalen verteld en rituelen gevierd. In en door die verhalen en rituelen worden overtuigingen doorgegeven. Wij leven echter in een tijd waarin de levenswijze van de meeste christenen nauwelijks nog vragen oproept, de oude geloofsverhalen grotendeels hebben afgedaan en mensen op zoek gaan naar en experimenteren met nieuwe rituelen. Hoe gaan wij, christenen, vandaag met (bijbel)verhalen en rituelen om? Onder welke voorwaarden hebben zij toekomst? Spelen ze nog een rol in onze geloofscommunicatie? Zien wij daar creatieve voorbeelden van? Kunnen we op dat vlak iets leren van andere godsdiensten en levensbeschouwingen? (Bron: covertekst)
Keywords: 251*25 -- Verkondiging en bijbel