Over-leven na de dood - Roebben, Bert 1962-; Van Waelderen, Eddy.; Aelbrecht, Ann; Goris, Guido; Bulckens, Jef.; Everts, Reinhilde; Kevers, Paul.; Leterme, Chantal; Paeps, Liliane; Robbroeckx, Marie; Snijkers, Rik; Van Loo, Nest; et al. (Averbode Altiora, 1994)
De dood hoort bij het leven, maar mensen doen er een heel bestaan over om met de ze werkelijkheid in het reine te komen. Dit cahier verkent zowel de strijd om te over-leven hier en nu, te midden van dit broze bestaan, alsook het diepgewortelde verlangen dat over de dood heen reikt. Zijn er sporen in de ervaring, hoe is het denkbaar, welke bronnen horen mensen aan? Het verhaal v het opstandige' leven van Jezus van Nazaret kleurt nog steeds de verrijzenisverwachting van vele tijdgenoten. Maar ook andere invullingen van leven na de dood worden ter sprake gebracht: reïncarnatie, overleven in de herinnering van medemensen, overleven in strijd, lijden en menselijke beperktheid. Filosofische, theologische, literaire, journalistieke en filmische perspectieven worden geopend... (Bron: covertekst)
Keywords: 237 -- Leven van de toekomst