Vrouwen in de wereldgodsdiensten teksten, tradities en recente ontwikkelingen. - Cornille, C. (Catherine); Brus, Karin; T'Hooft, Gerolf (Rotterdam Lemniscaat, 1994)
De positie van de vrouw in de wereldgodsdiensten staat volop in de belangstelling. Terwijl nu in de anglicaanse kerk vrouwen tot priester kunnen worden gewijd, is dat in de rooms-katholieke kerk nog steeds niet mogelijk. In het Jodendom kennen liberale gemeenten sedert een aan tal jaren vrouwelijke rabbi's. Maar in de islam, het boeddhisme en hét hindoeïsme worden vrouwen niet in staat geacht de eredienst te leiden. Wat staat er in de geschriften over de positie van de vrouw.? Hoe is daar in de traditie mee omgesprongen en wat zijn de recente ontwikkelingen en emancipatiebewegingen? Catherine Cornille laat de feiten voor zichzelf spreken; ze legt daarmee het fundament voor een discussie tussen degenen die ieder in hun eigen geloofsgemeenschap met dit thema bezig zijn. Maar ook voor allen daarbuiten geeft haar boek een informatief en inspirerend overzicht. (Bron: covertekst)
Keywords: 396.7 -- Vrouw en religie