Heer, maak dat ik kan zien Lectio divina, bezinning en gebed bij de evangelieteksten van de zon- en feestdagen van het B-jaar - Haelvoet, Eric.; Geeraerts, Glenn (Averbode Averbode, 2014)
Dit boek biedt gebedsbezinningen bij de evangelieteksten van het B-jaar. Ze zijn ontstaan vanuit lectio divina, elke keer individueel en soms ook met een groep. De gebruikte methode bestaat uit vijf stappen : statio, lectio, meditatio, oratio en contemplatio, actio. Alle gebedsbezinningen zijn opgebouwd volgens hetzelfde schema: • het Woord: de evangelietekst • stilte bij het Woord: om het Woord te laten indringen • een woord bij het Woord: bezinning • het Woord in mijn leven: vragen die aanzetten tot actualisering (en gesprek) • bidden met het Woord: communicatie met God de Vader, God de Zoon, God de Heilige Geest. Deze gebedsbezinningen zijn uiterst geschikt om een bijeenkomst of vergadering te beginnen of te beëindigen, als morgen- of avondgebed, als inspiratie voor een homilie, als basis voor een gesprek in een pastorale groep, een gezinsgroep, met een koppel, een groep catechisten, in een gemeenschap of een parochieploeg