Terwijl de boer slaapt opvoeding van kleine gelovigen. - Nieuwenhuis, Jan. (Baarn Ambo, 1976)
Terwijl de boer slaapt, ontkiemt het zaad en groeit op, maar hij weet niet hoe.Verwijzend naar deze les uit het evangelie, wil dit boek een richting aangeven naar een nieuwe geloofsopvoeding van kinderen. Daartoe wordt eerst uitvoerig onderzocht wat geloven eigenlijk is, en vervolgens, langs welke lijnen het kinderlijk denken en beleven plegen te verlopen.Uit deze gegevens worden dan consequenties getrokken ten aanzien van de dagelijkse opvoeding van kleine gelovigen, o.a. met betrekking tot het vertellen van (bijbel)verhalen, de katechese in en buiten de school, het bidden met kinderen, de gewetensvorming en de liturgie. Het boek eindigt met een epiloog over 'worden als kinderen'.
Keywords: Christian education of children; 268.21 -- Godsdienstige opvoeding van het kleine kind