Een jaar vol kleuren. - Janssen, Kolet; Claes, Stijn 1971- (Averbode Altiora, 2001)
Dit boek volgt het dagelijks leven van een gezin doorheen een kerkelijk jaar van begin tot einde. Het legt uit hoe elk feest een eigen betekenis heeft. Hoe tradities kunnen helpen om mensen dichter bij God te brengen. Hoe gebruiken vaak aanknopen bij oeroude symbolen. Hoe geloof aansluit bij de levenservaring van alle mensen, jong en oud.
Verhalen kinderen rond het kerkelijk jaar: advent, Sinterklaas, Sint-Maarten, Kerstmis, dag van de onschuldige kinderen, driekoningen, lichtmis, vastenavond en carnaval, aswoensdag, veertigdagentijd, palmzondag, witte donderdag, goede vrijdag, paaszaterdag, Pasen, mariamaand, Hemelvaart, Pinksteren, Sint-Franciscus (dierendag), allerheiligen, allerzielen.