De terugkeer van het wonder het bovennatuurlijke op het einde van de eeuw. - Peetermans, Daniël; Verstaen, Geert; Vranckx, Jos (Leuven Davidsfonds, 1997)
Jos Vranckx neemt de lezer mee op een fascinerende verkenningstocht door het land van het wonder. Hij legt verassende verbanden en trekt parallellen met historische en culturele trends. En hij antwoordt ook op vragen als welk beeld van Jezus blijft overeind? wat is de betekenis van het mirakel in het christendom? kan geloof werkelijk genezen? wat moeten we denken van de profetieën van Nostradamus en andere apocalypitsche boodschappen? bestaat de geest van het Kwaad? komen engelen os te hulp?
Keywords: Christianity -- 20th century; Miracles; Religion; Supernatural; Wonder; 231.73 -- Mirakel als geloofsargument. Thaumaturgie.--(fenomeen in het algemeen)