God in heel de schepping jonge jezuïeten over de inspiratie van Ignatius van Loyola - Faesen, Rob S.J. 1958-; Standaert, Nicolas; Desmet, Marc 1956-; Ferrant, Vincent; Ceule, Karel; Haers, Jacques S.J.; Rotsaert, Mark S.J. 1942-; Stuyt, Jan S.J.; Noldus, Jan-Willem; Koenot, Jan; Frie, Ben; Lembrechts, Pieter-Paul (Kapellen Pelckmans, 1990)
In dit boek licht een tiental jezuïeten enkele aspecten van Ignatius' levensvisie toe. Na een overzicht van zijn leven, wordt in verschillende bijdragen nagegaan hoe Ignatius' manier om te bidden, om God te loven en om te onderscheiden waar het op aankomt, vandaag beleefd kan worden. Tenslotte vertellen enkele getuigenissen wat deze spiritualiteit kan betekenen in heel concrete levensomstandigheden, zoals in een ziekenhuis of in een vluchtelingenkamp. (Bron: covertekst)
Keywords: 271.5-8 -- Jezuïeten: speciale gebruiken: specifiek apostolaat; opvoedingssysteem