In de wereld, maar niet van de wereld een IPB-werkboek over christenen en economie. - Van Gerwen, Jef S.J. 1952-2002; Degadt, J.; Verstraeten, J..; Opdebeeck, H. (Brussel LICAP, 1995)
In oktober 1992 startte het Interdiocesaan Pastoraal Beraad een studie- en overlegproject over de verantwoordelijkheid van christenen t.a.v. de huidige economische en maatschappelijke problemen. Dit beraad mondde uit in een werkboek dat nu voor u ligt.Dit boek is het resultaat van intens overleg tijdens vergaderingen van het IPB. Gezien de samenstelling van het IPB was dit gesprek beslist geen gemakkelijke opgave. Afgevaardigden van alle katholieke organisatie, bewegingen en structuren en de bisschoppen brachten immers elk hun eigen aandachtspunten aan. Ondanks de moeilijke materie was de betrokkenheid tijdens de hele duur van het beraad erg groot.Gedurende de 2 jaar waarin we aan dit thema hebben gewerkt, verleenden vele deskundigen buiten het IPB hun medewerking aan dit project. We willen hen in dit voorwoord uitdrukkelijk voor hun inzet bedanken.Bij dit overleg zijn studiediensten, denkkernen binnen de christelijke organisaties en bewegingen, vertegenwoordigd in het IPB intens betrokken, niet alleen in het aanreiken van handelingsmodellen, maar ook in het kritisch amenderen van de ontwerpteksten.
Gebeden en bezinningsteksten om een bespreking over christenen en economie aan te vatten of af te sluiten
Keywords: Schoolbooks - Didactic material; 241.67 -- Business ethics. Corporate ethics. Bedrijfscodes. Management en ethiek. Zakenmoraal