Marcus mee maken. - Juchtmans, Danny; Van Oyen, Geert (Leuven VBS (Vlaamse bijbelstichting), 2006)
Het evangelie volgens Marcus: het kortste, het oudste en... het meest actuele! In Marcus mee maken reizen de lezers mee in het evangelie en maken ze kennis met belangrijke thema's en bekende passages. Hoe is het verhaal opgebouwd? Welke retoriek gebruikt de evangelist? Waarom begrijpen de leerlingen Jezus niet? Welk Jezusbeeld heeft Marcus getekend? Wat bedoelt Jezus als hij vraagt dat we moeten worden als kinderen? Welke boodschap gaat er uit van het lege graf? De auteur geeft in zijn onderzoek blijk van grote liefde voor het evangelie. Het geheel is geschreven in de overtuiging dat bijbelstudie een dubbel perspectief inhoudt: enerzijds de tekst begrijpen binnen de oorspronkelijke context en anderzijds betekenisgeving creëren in dialoog met de hedendaagse lezer. Op die manier wordt mogelijk gemaakt dat het evangelie uitdagende lectuur wordt voor moderne lezers en niet louter een interessant document is over een fait divers van ongeveer tweeduizend jaar geleden. (Bron: covertekst)
Keywords: Bible. -- Criticism, interpretation, etc