Liefde aan het woord de Bijbel verkennen vandaag. - Hoet, Hendrik (Antwerpen Halewijn, 2003)
'Begrijpt u eigenlijk wel wat u leest? - Hoe zou ik dat kunnen als niemand mij wegwijs maakt' (Hnd. 8,30). Een veelzeggend citaat uit het boek Handelingen. Ook nu na twintig eeuwen christenheid blijft het nodig: een goede gids die ons op een niet hoogdravende manier de weg wijst doorheen 'bijbelland'. En dat is nu net de betrachting van Prof. Hoet. Op een gedegen manier zorgt hij ervoor dat de lezer een overzicht krijgt van wat de bijbelse 'bibliotheek' bevat. Want de bijbel is niet één uniek boek, maar een verzameling boeken, die in geheel verschillende tijdperken geschreven zijn. Het boek is niet bedoeld voor de exegetische vakgenoten van de auteur, wel voor de geïnteresseerde lezer of lezeres die in een kort bestek informatie wil vinden over 'wat er nu eigenlijk in de bijbel te lezen is'. Gaandeweg steekt men daarbij ook wat op over de ontstaansgeschiedenis van de bijbelse geschriften of over de historie van het joodse volk of van de eerste kerk.
Bevat register