Kinderrechten aanpakken - Boonen, Roger (Leuven Garant, 2004)
Dit boek duidt aan dat het 'aanpakken van de kinderrechten' een basisopdracht is voor iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met onderwijs en/of sociaal-agogisch werk. Na een ruime behandeling van de kinderrechten in het algemeen ligt de klemtoon op de praktijk, zodat het boek een aanzet is tot onderwijskundig en agogisch handelen. Deze uitgave is een neerslag van het congres 'Kinderrechten aanpakken' dat plaatsvond in Antwerpen op 6 februari 2004. Boordevol verwijzingen naar organisaties, instanties en personen die werken rond kinderrechten evenals naar workshops en educatief materiaal daaromtrent.
Congresboek
Keywords: 342.733 -- Vrijheid van onderwijs. Recht op onderwijs; 371.014.1 -- Recht op onderwijs. Leerplicht. Verlenging van de leerplicht