Religie zonder kerk? Een uitdaging voor geloof en kerk - Forster, Karl.; Smets, Henk; Gordijn, Hans; Drost, Harry (Baarn Ambo, 1977)
Dit boek wil een nadere analyse geven van het verschijnsel van religieuze motieven en stromingen in de maatschappij, die in een spanningsverhouding staan tot het institutionele kader van de kerk. Het wil vooral de katholieke organisaties en kerkelijke colleges opmerkzaam maken op deze veranderende religieuze situatie. Het probeert een methode te geven om de gelatenheid en onzekerheid te boven te komen, die onstaan wanneer kerkelijke acties en programma's veel mensen niet meer bereiken en wanneer het afnemen van de invloed op de maatschappij tot teleurstellingen leidt. (Bron: covertekst)
Keywords: 253*8 -- Onkerkelijkheid. Kerkverlating