Spiritualiteit Vormen. Grondslagen. Methoden - Steenhuis, Inge; Waaijman, Kees O.Carm. 1942- (Gent Carmelitana, 2000)
Dit handboek voert op systematische wijze binnen in het uitgestrekte veld van de spiritualiteit. De auteur brengt het veelvormige verschijnsel van de spiritualiteit in kaart: de spiritualiteit van gewone mensen, de grote spirituele tradities en de kracht van tegenbewegingen. Dit overzicht vormt de grondslag voor de beantwoording van vragen als: Wat is spiritualiteit eigenlijk? Hoe kun jet het onderwerp wetenschappelijk benaderen? Tenslotte geeft het boek methodisch toegang tot de studie van de spiritualiteit.
Keywords: Spirituality; 248 -- Spiritualiteit. Ascese. Mystiek. Vroomheid