Meer dan verdriet een boek voor jonge mensen die rouwen. - Vanden Abbeele, Claire (Tielt Lannoo, 2004)
Jongeren en dood: meer dan we willen worden ze ermee geconfronteerd, maar in de klas en thuis is het soms moeilijk om woorden te vinden voor het verdriet Ontstaan vanuit de creatieve workshops die claire rond verlieservaringen organiseert Met tekeningen en schilderijen die jongeren tijdens de workshops hebben gemaakt Met inspirerende teksten en ruimte om de eigen gevoelens en gedachten te ordenen Je bent jong en hebt verdriet. Iemand om wie je veel gaf is er immers niet meer. Ben je op zoek naar woorden om je verdriet te uiten? Dan kan dit boek je helpen. Meer dan verdriet is een denk-en-doe-boek dat je de (h)erkenning biedt die je nodig hebt. Het is ontstaan vanuit de creatieve workshops over verlieservaringen die claire van den abbeele organiseert. Behalve bruikbare citaten bevat het boek ook tekeningen en schilderijen die andere jonge mensen tijdens de workshops hebben gemaakt. Tegelijk laat het boek jou de ruimte om je eigen gevoelens en gedachten te ordenen.