Ibrahiem en Abraham Koran en Bijbel verteld voor kinderen. - van Overbeeke-Rippen, Francina (Zoetermeer Meinema, 2000)
Dit boek geeft verhalen weer uit tenach, bijbel en koran, met het oog op kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Steeds wordt vermeld om welke gedeelten uit koran en bijbel/tenach het precies gaat. Zo kunnen kinderen met elkaar en met volwassenen in gesprek raken over de verhalen binnen de verschillende geloofstradities en over wat deze verhalen betekenen in hun eigen leven. (Bron: covertekst)