Teamwork en teamontwikkeling. - Stevens, Jef. (Leuven Garant, 1995)
Het is vandaag de dag teamwork geblazen, zowel in het bedrijfsleven als in de overheidsdiensten, in de gezondheidszorg, de welzijnssector, het onderwijs, het pastoraat, het verenigingsleven, de sport... Ga er maar aan staan! Taak- en resultaatgericht en tegelijkertijd mens- en groepsgericht werken in teamverband is en blijft een moeilijke opgave. Denk meer bepaald aan het noodzakelijke werkoverleg, aan groepsbeslissingen, conflicthantering, leiderschap...Vanuit zijn praktijkervaring enerzijds en vanuit zijn volgehouden studie anderzijds biedt de auteur de lezer een gefundeerde en genuanceerde praktijktheorie aan. Zij kan dienen als een betrouwbare gids voor professionals en vrijwilligers, die op een vruchtbare en zinvolle manier met hun collega's willen samenwerken.
Keywords: 253*21 -- Pastorale methodiek