Ondanks alles mens - Carp, E. A. D. E. (Eugène Antoine Désiré Emile), 1895-1983 (Rotterdam : Wyt, 1954)
Dit boek gaat over het mensbeeld: het wereldbeeld van de geesteszieke mens, de waarde van het niet aangepast-zijn, de psychologie van het toneelspel en van de toneelspeler, ...