Verwaarlozing en maturatie : met een onderzoek van kinderen in het kinderdorp Monte-Rosa - Penders, Anny (Leuven : Acco, 1963)
In deze verhandeling volgen we vijf kinderen die door het gerecht in het kinderdorp werden geplaatst, weg genomen werden bij hun ouders, en Penders bekijkt in hoeverre deze beslissing en de opvolging van de nonnen een goede stap zijn geweest.
Diss. Lic. KUL. Faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen. Departement psychologie