Psychosen op exogenen grondslag en geestelijke defect-toestanden - Carp, E. A. D. E. (Eugène Antoine Désiré Emile), 1895-1983; Fortanier, Anthonius Henri (Ton), 1904-1965; Kandou, T. A. (Amsterdam : Scheltema & Holkema, 1947)
Een heel uitgebreid overzicht van de verschillende geestesziekten, uitvoerig uit de doeken gedaan en geïllustreerd met platen waarop bijvoorbeeld houdingen of gelaatsuitdrukkingen duidelijk moeten maken wat afwijkingen als alcoholisme of schizofrenie doen met patiënten.