Ursula - Das bin ich. Na und? - Diederich, Stephan, 1961- (Köln : Verlag der Buchandlung Walther und Franz König, 2023)
Ursula Schultze-Bluhm, beter bekend als Ursula, was een invloedrijke Duitse kunstenares en dichteres die bekend staat om haar surrealistische en onconventionele stijl. Haar werk werd beïnvloed door verschillende kunststromingen, waaronder surrealisme en art brut, maar ze ontwikkelde een unieke, persoonlijke stijl. Haar schilderijen en installaties kenmerken zich door droombeelden, mythologie en een fascinatie voor het ongewone. Een plezier om te zien, dit werk: zwart/wit-inkttekeningen naast heel kleurrijke schilderijen waarbij zelfs de kaders in een kleurrijk jasje zijn gezet, mooie sculpturen waarbij o.a. mooi gebruik gemaakt wordt van textiel.
Diese Publikation erscheint anlässlich der Ausstellung
Keywords: Ursula, -- 1921-1999.