Door ogen van beelden : een project van fotografe Tania Desmet. - Balthazar, Herman, 1938-; Desmet, Tania, 1961-; Van der Meiren, Jean-Pierre, 1940-2024 (Gent : Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2004)
De boodschap op dit werkje is duidelijk: bronzen en stenen beelden staan vanop een sokkel het oneindige niets in te staren daar ze niet leven: fotografe Tania Desmet geeft Gentse en Oost-Vlaamse beelden eventjes een moment een seconde levenslicht en toont ons waar deze beelden sinds hun onthulling naar staren. Ontdek wat Jacob van Artevelde, de gebroeders van Eyck, Lieven Bauwens, François Laurent, Keizer Karel, Leopold II, ... sinds hun onthulling vanop hun sokkel aanschouwen. Een heel leuk en origineel werkje !!!