Collapse : a Warburgian autotheory of impacted interiorities and folding bodies - Gil Ulldemolins, Maria (S.l. : UHasselt, 2021)
Aby Warburg was een kunsthistoricus die voor de eerste maal (klassieke) beelden anders ging bekijken en interpreteren, en Ulldemolins gaat in dit werk op een andere manier kijken naar bijvoorbeeld vrouwen die instorten bij de kruisafneming van Jezus of priesters die in vervoering raken bij het gebed en elk contact met de werkelijkheid lijken te verliezen. Hoe kan je deze "negatieve" dingen ook op een positieve manier zien, zo vraag de auteur zich af.
Doctoral dissertation submitted to obtain the degree of doctor in architecture