Waarom ras er toe doet : de verholen waarheid over identiteit - Hirsch, Afua; Dohmen, Toon (Amsterdam : Atlas Contact, 2018)
Afua Hirsch is Brits, en dat geldt ook voor haar ouders, haar zus, haar man, haar dochter en vele van haar vrienden. Toch wordt ze heel de tijd geconfronteerd waar ze vandaan komt: Afua heeft immers een donkere huidskleur, heeft Senegalese roots. In dit boek gaat ze op zoek naar een antwoord op de vraag waarom ras er blijkbaar nog altijd om doet maar ook waarom we het zo ongelooflijk ingewikkeld vinden om er over te praten.