Threads and traces : true false fictive - Ginzburg, Carlo, 1939-; Tedeschi, Anne C.; Tedeschi, John, 1931- (Berkeley : University of California Press, 2012)
Hoe trekken we de grens tussen waarheid en fictie, wat is de relatie tussen geschiedenis en herinnering, hoe gaan we om met al die verschillende bronnen die ons elk op hun manier informeren over de actualiteit, ... ??? Allemaal vragen over waarheid en fictie en hoe we daar mee om gaan. Ginzburg zoekt in dit lijvige werk een antwoord op deze vragen.