Verloren gewaand : een onderzoek naar het historisch bezit van de psychiatrische ziekenhuizen in Nederland - Vijselaar, Joost, 1957- (Utrecht : Nationaal Centrum voor Geestelijke Volksgezondheid, 1981)
Prachtig boek, mooi geïllustreerd, over de schatten uit de collecties van de Nederlandse psychiatrische ziekenhuizen. We zien bijvoorbeeld op foto een etensbak (aan de ketting) en een fragment van de versterkte deur van een dolcel.