Mens en natuur : een geschiedenis - De Keyzer, Maïka; Soens, Tim, 1977-; Verbruggen, Christophe, 1976- (Gent : Academia Press, 2024)
Deze inleiding tot de milieugeschiedenis helpt de lezer te begrijpen hoe onze hedendaagse problematische omgang met de natuur en ons milieu tot stand is gekomen. Het is een introductie tot het recente onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur doorheen de eeuwen, in de Lage Landen en ver daarbuiten.
Met afbeelding op p. 154: Zicht op de cokesfabriek Kuhlmann, gelegen aan het Kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate (Collectie Industriemuseum, F00762)
Keywords: Bee Collection; Landbouw; klimaat; mens : geschiedenis