Olympiade 1936 : nazisme in de sport - Holmes, Judith (Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 1992)
Boekje over de Olympische spelen die in 1936 plaats hadden in Berlijn en door het Nazisme gezien werden als een prachtig propagandamiddel om de Duitse suprematie te verkondigen aan de wereld. Natuurlijk kan je in dergelijk boekje niet zwijgen over de grote ster van deze spelen, Jesse Owens, de Afro-Amerikaanse atleet, en Leni Riefenstahl die met haar film Olympia zowat het schoolvoorbeeld van een geslaagde propagandafilm maakte.