Het laatste geheim van de Tweede Wereldoorlog : geweldadige repatriëring naar Rusland 1944-1947 - Bethell, Nicholas, 1938-2007 (Baarn : In den Toren, 1975)
Een boek over de operatie waarbij Stalin op het einde van de Tweede Wereldoorlog vele bevrijde Russische gevangenen afvoerde naar de werkkampen in Siberië, de Goelags.