Stalin : eine Biographie - Trotsky, Leon, 1879-1940; Kuhlmann, Raymond (Köln : Pawlak, 1992)
Biografie van Stalin, geschreven door niemand minder dan Trotski, de man die later in Mexico in opdracht van Stalin werd vermoord. Vroege biografie: de revolutie, hoe Stalin aan de macht kwam, en vervolgens het uit elkaar groeien van twee ideologieën, het Stalinisme versus het Trotskisme, wat meteen aanleiding gaf tot die haat en moord.
Keywords: Stalin, Joseph, -- 1879-1953.