Brieven aan mijn Georgische vrienden - Pasternak, Boris Leonidovič, 1890-1960; Ferguson, Margaretha, 1920-1992 (Utrecht : Bruna, 1969)
Pasternak, de Russische Nobelprijswinnaar, correspondeerde met zijn Georgische vrienden, dichters die slachtoffer waren geworden van het Stalinisme. Ook Pasternak was trouwens een vijand van het gezag. Maar dat hield hem niet tegen om in deze brieven vrij te schrijven over wat hij dacht van het beleid en wat volgens hem literatuur hoorde te zijn. Deze brieven geven een inkijk in de ziel en het hoofd van Pasternak.
Keywords: Pasternak, Boris; Russische letterkunde; Tekstuitgave