Anarchisme van de daad - Constandse, Anton L., 1899-1985 (Den Haag : Kruseman, 1970)
Geschiedenis van het anarchisme en hoe dit in de loop van de geschiedenis in praktijk werd gebracht: de commune van Parijs, het terrorisme, de Russische revolutie, de Spaanse burgeroorlog, de Amsterdamse provo's, ...