My Lai : verslag van een massamoord - Hersh, Seymour Myron, 1937-; Koning, Dolf (Baarn : In den Toren, 1970)
Een poging een onpartijdig verslag uit te brengen van de massamoord gepleegd door Amerikaanse soldaten op 16 maart 1968: de ongewapende inwoners van het dorp My Lai, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden vermoord, meer dan 500 slachtoffers overleefden deze massamoord niet.