Die ökonomische Geographie der UdSSR : übersetst aus dem Russischen - Baranskij, N. N. (Nikolaj Nikolaevič), 1881-1963 (Berlin : Volk und Wissen volkseigener Verlag, 1957)
Een uitgebreid overzicht van de Russische economie, foto's van olieraffinaderijen, steden, waterdammen, staatsboerderijen, ... De oude USSR waar ook Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen, Letland, Estland, Karelië, Armenië, Kirgizië, ... deel van uitmaken, het Rusland van het Ijzeren Gordijn.