Uit de eerste hand : leren voor het leven : volksontwikkeling in de DDR - Klein, Helmut; Zückert, Ulrich (Berlijn : Panorama DDR, 1979)
Propagandaliteratuur uit de DDR: "Een maatschappij, die kinderen goed gezind is", "gelijke kansen voor iedereen", "hoe zijn we begonnen?", "wat is de bedoeling van het socialistische onderwijssysteem?", "hoe wordt men in de DDR voor een beroep opgeleid?", "hoe is de studie opgezet?", "hoe bereidt het onderwijs in de DDR voor op de toekomst?".