Sarajevo 1914/1992 - De Jong, Rudolf, 1932- (Moerkapelle : Stichting De AS, 1992)
Dit nummer is gewijd aan de aanslag in Sarajevo in 1914, door de anarchist Gavrilo Princip, op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger Franz Ferdinand en diens vrouw Sophie, een dodelijke aanslag die meteen het begin van de Eerste Wereldoorlog inluidde. Dit boekje gaat dieper in op de vraag wat anarchisme precies inhoudt.