Over de volksopvoeding - Lenin, Vladimir Il'ič, 1870-1924 (Moskou : Uitgeverij Progres, 1976)
Vergelijk dit een beetje met het rode boekje van Mao: een rode kaft, uitgegeven in Moskou, om de leer van Lenin te verkondigen. Lenin doet zelfs een goed woordje voor ... de Amerikaanse negers, vergelijkt deze met de Russische slaven onder het tsarisme, maakt een vergelijking tussen het analfabetisme in Rusland in 1913 ... en het analfabetisme in het Amerikaanse kapitalisme van de zwarte bevolking, om te eindigen met de boodschap dat de toestand van de Afro-Amerikaanse bevolking in de VS een echte schande is voor het land.