China : 650 millioen-gevangenen in een net - Gillhausen, Rolf; Heldt, Joachim (Baarn : Het Wereldvenster, 1960)
Een boekje dat uitgebreid uitleg geeft bij het communisme zoals dit door de Chinese overheid, onder leiding van Mao, in de praktijk wordt gebracht: heel de Chinese bevolking wordt gezien als gevangenen van dit systeem dat niets of niemand ontziet, o.a. geïllustreerd met veelzeggende foto's.